WAAROM EEN ANALIST DENKT DAT BITCOIN „OK“ IS ZOLANG DIT NIVEAU GELDT

  • Bitcoin heeft de afgelopen dagen een sterke correctie ondergaan.
  • De cryptocurrency, na een piek van bijna $12.100 vorige week, bereikte een dieptepunt van $9.800 in de afgelopen dagen.
  • Bitcoin heeft sindsdien een bounce ondergaan, met de munt nu verhandeld op $10.400 vanaf het schrijven van dit artikel.
  • Terwijl er beren roepen om een berenmarkt, zegt een historisch accurate handelaar dat Bitcoin op een goede plek blijft.
  • Het voorbehoud is dat BTC $9.000 moet hebben, anders riskeert het een terugkeer naar de dieptepunten.

BITCOIN REMAINS IN A BULLISH STATE AS LONG AS $9.000 HOLDS: ANALYST

Een analist gelooft dat zolang Bitcoin boven de $9.000 blijft, de macrostiertrend zal aanhouden.

Hij deelde de onderstaande grafiek op 7 september om zijn mening te illustreren. Het toont aan dat de recente prijsactie van BTC lijkt op de prestaties van de Nasdaq na de Grote Recessie van 2008.

De vergelijking suggereert dat zolang Bitcoin Lifestyle de 9.000 dollar in handen heeft, het op een vergelijkbaar punt zal zijn als waar Nasdaq was vóór de tien jaar durende rally die tot nu toe heeft voortgeduurd.

Als Bitcoin het traject van de Nasdaq volgt, zal het hier moeten blijven, dan zal het een meermaandenrally beginnen die het waarschijnlijk naar nieuwe hoogtepunten van alle tijden zal brengen.

Image

Grafiek van de prijsactie van BTC over de voorbije maanden met een vergelijkende analyse met een andere troef door cryptohandelaar "il Capo of Crypto" (CryptoCapo_ op Twitter).
Grafiek van TradingView.com

De analist die deze observatie maakte is er een die historisch gezien nauwkeurig is met zijn voorspellingen.

Aan het begin van het jaar suggereerde de handelaar dat Bitcoin zou dalen tot de $3.000 en dat XRP $0,11-0,13 zou bereiken in 2020. Destijds werd deze voorspelling voor velen als te bearish gezien, waarbij velen geloofden dat de koersdoelen pure bearish fantasie waren.

De handelaar werd echter correct bevonden maanden later, toen Bitcoin die serieuze correctie onderging in de maand maart. Beide voorspellingen werden tijdens die daling in vervulling gebracht.

THE LONG-TERM TREND REMAINS BULLISH

De langetermijntrend van Bitcoin blijft ondanks de recente prijsdaling bullish.

Mike McGlone, een senior commodity-analist bij Bloomberg Intelligence en een dichterbijzijnde volgeling van de crypto-markt, gaf commentaar in een onderzoeksrapport over crypto:

„Bitcoin weerspiegelt de terugkeer naar de vorige piek in 2016. Dat was de laatste keer dat het aanbod werd gehalveerd, en het derde jaar na een significante piek. Onze grafiek toont de Bitcoin-markeertijd voor een derde jaar na de parabolische rally van 2017… Vier jaar vooruit en het tweede jaar na de daling van bijna 75% in 2018, zal Bitcoin dit jaar het recordhoogtepunt van ongeveer $20.000 benaderen als het de trend van 2016 volgt.“

Anderen, waaronder Dan Tapiero van DTAP Capital, Raoul Pal en Arthur Hayes, zeggen dat de macro-economische situatie erop gericht is om Bitcoin hoger te sturen.