Mike Novogratz Galaxy Digital lanserar Bitcoin Fund i Kanada

Galaxy Digital, crypto investment management-företaget grundat av bitcoin-tjuren Mike Novogratz, har avslöjat planer på att starta en bitcoinfond i Kanada.

I ett uttalande som publicerades den 16 november sa Galaxy Digital

I ett uttalande som publicerades den 16 november sa Galaxy Digital att det har samarbetat med den stora kanadensiska fondförvaltaren CI Global Asset Management för lanseringen.

Fonden kallas ”CI Galaxy Bitcoin Fund” och den kommer att vara öppen för allmänheten. Galaxy Digital, som främst fokuserar på företagsinvesterare, har sedan dess fått godkännande från värdepappersregulatorerna för sitt preliminära prospekt för ett börsintroduktion (IPO), tillade det.

Enligt tillkännagivandet är fonden ”en sluten investeringsfond” som kommer att investera direkt i bitcoin (BTC) och kommer att prissättas med hjälp av Bloomberg Galaxy Bitcoin Index. Indexet är utformat för att mäta resultatet för en enda Bitcoin Circuit som handlas i amerikanska dollar.

Börsnoteringen kommer att bestå av enheter i klass A och klass F till ett pris av 10 USD vardera. I sin tur kommer Galaxy Digital att tilldela köparen motsvarande i bitcoin från sina egna innehav. Det sa att enheterna „erbjuds på bästa möjliga sätt i var och en av provinserna och territorierna i Kanada.“

Galaxy Digital kommer att vara underrådgivare för CI Galaxy Bitcoin Fund, som ansvarar för att genomföra alla bitcoin-handelsaktiviteter. CI Global kommer att fungera som fondförvaltare.

Som news.Bitcoin.com rapporterade för några dagar sedan

Som news.Bitcoin.com rapporterade för några dagar sedan, förvärvade Galaxy Digital två kryptoföretag – Drawbridge Lending och Blue Fire Capital – i väntan på en „större våg av institutionell efterfrågan“ på bitcoin.

Under tredje kvartalet 2020 rapporterade företaget en 75% -ig ökning av de omsatta volymerna jämfört med föregående år till 1,4 miljarder dollar. Förvaltade tillgångar uppgick till 407 miljoner dollar, inklusive 82 miljoner dollar i passiva BTC- och indexfonder. Q3 nettovinsten uppgick till $ 44,3 miljoner jämfört med en förlust på $ 68,2 miljoner för ett år sedan, till stor del tack vare ett kraftigt prissteg i BTC.