Lovande tecken: Nästan 2 miljoner människor i Storbritannien äger för närvarande Bitcoin och andra kryptokurser

De olyckliga priserna har inte förstört beslutet av cryptocurrency investerare i Storbritannien. En ny studie på uppdrag av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) har funnit att nästan 2 miljoner brittiska invånare för närvarande äger cryptocurrency.

1,9 miljoner Storbritanniens invånare äger krypto

FCA har idag (30 juni) publicerat resultaten från en undersökning som undersöker hur invånarna i Storbritannien interagerar med cryptocurrencies. Undersökningen noterade att 1,9 miljoner människor (i princip 3,86 procent av den vuxna befolkningen) äger krypto just nu.

Sammantaget har det skett en betydande ökning av antalet människor som någonsin har köpt cryptocurrencies någon gång. Undersökningen uppskattar att 2,6 miljoner brittiska medborgare har haft krypto 2020 jämfört med 1,5 miljoner året innan – en tillväxt på 3%.

Dessutom har kunskapen om kryptoindustrin förbättrats, förutom det ökade kryptoägarskapet. Minst 73% av briterna har hört talas om krypto i motsats till 42% 2019. Allmän medvetenhet om bitcoin har vuxit på grund av de ökade kryptorelaterade annonserna och uppmärksamheten från mainstream media, konstaterade undersökningen.

Brits är långsiktiga bullish

Av de fem främsta kryptokurserna med större tak är bitcoin den mest populära med minst 78% av de svarande svarar att de vet det.

Överraskande nog är nästa krypto efter bitcoin Facebooks Vågprojekt. Så överraskande som det låter, rockade världen förra året med sitt blockbuster-kryptoprojekt. Den sociala mediejätten förnyade nyligen planerna för den ännu inte lanserade Vågen-valutan i ett försök att blidka globala tillsynsmyndigheter. Vågen tar positionen som den näst mest kända digitala valutan i Storbritannien på 22%, följt av Bitcoin Cash (BCH) på 20% och Ethereum 17%, enligt FCA.

En annan avgörande upptäckt i undersökningen är den öppna hausseheten kring de framtida priserna på kryptokurser. De svarande som redan äger digitala tillgångar bekräftade att de är i det på lång sikt, med cirka 41% som planerar att behålla sina investeringar i minst tre år.

46% av brittiska kryptoinnehavare lagrar mynt i utbyten

Kryptoinnehavare i Storbritannien köper sina mynt genom utbyten, med San Francisco-huvudkontor Coinbase som används av 63% av kryptoinvesterarna. Binance-utbytet kommer på andra plats med endast 15% av aktien trots att vara världens största krypto-utbyte per volym.

Beträffande lagring lagrar 46% av brittiska kryptoinnehavare sina innehav i samma utbyte som de köpte mynten från. 34% överför sina mynt till en online-plånbok och endast 24% lägger sina krypto-rikedomar i hårdvaruplånbok som håller mynten på internet.

Som sagt, dessa siffror från FCA tyder på att drömmen om antagande av massa cryptocurrency blir en verklighet, om än gradvis. Crypto vinner popularitet i Storbritannien som ett attraktivt alternativ till det befintliga finansiella systemet, med antalet som ökar avsevärt sedan FCA-undersökningen som genomfördes föregående år.