DeFi vertraagt, maar crypto en bitcoin prijzen kunnen het einde van het jaar een winnaar zijn.

Het handelsvolume op de gedecentraliseerde beurzen is vertraagd, maar de BTC-prijzen en het plafond van de cryptocurrentmarkt zijn op het hoogste niveau ooit. Is dit 2017 helemaal opnieuw?

Nu het jaar zijn laatste maanden ingaat, lijken de prijs van de bitcoin, de cryptocurrency’s market cap en de Decentralized Exchange (DEX) Uniswap op de winnaars van 2020 volgens een rapport van CoinGecko, een crypto-tarievengids.
2020: een stierenjaar tot nu toe voor de prijs van bitcoin

Hoewel de bitcoin-prijzen in maart met het grootste deel van de economie tuimelden, toen de wereld door Covid-19 werd gesloten, raakte de cryptocurrency in de laatste weken van oktober en het begin van november meerjaarlijkse hoogtepunten die de 15.000 dollar waard waren. In oktober, bitcoin’s prijs sprong 28% eindigend de maand met de beste prestaties sinds de maart 2020 markt crash, volgens CoinGecko. Het momentum van Bitcoin blijft het omhoog stuwen, hoewel het niet helemaal op het historische hoogtepunt van $20.000 op 17 december 2017 is.

De reden voor de huidige prijsrally van bitcoin is opmerkelijk anders dan drie jaar geleden. In 2020 zijn bitcoin en andere cryptocurrency op weg om een institutionele asset te worden. Zoals we uitgebreid hebben gerapporteerd op Forkast.News, komen alle stukken op hun plaats. Er is een bewaarindustrie in opkomst. Amerikaanse toezichthouders worden steeds crypto-vriendelijker. Zelfs PayPal, dat vroeger vijandig stond tegenover cryptocurrency, laat nu gebruikers bitcoin kopen op zijn platform.

De marktkapitalisatie van cryptocrity’s bereikt jaarlijks een hoog niveau…

Wat goed is voor de gans is goed voor de gans, zo luidt het oude gezegde. Volgens het onderzoek van CoinGecko, raakte de totale markt van cryptocurrency een hoogte van $378 miljard tegen eind Oktober.

Terwijl een deel hiervan te wijten was aan de stijging van de prijs van de bitcoin en de algemene institutionele adoptie van cryptocurrency, speelde de sissende zomer van de decentrale financiën (DeFi) ook een rol.

DeFi, die de schuld kreeg van het dichtslibben van de virtuele pijpen van Etherum, is ook verantwoordelijk voor de interesse in het opbouwen van nieuwe blokkades zoals Solana. Onlangs kondigde de stablecoin USD Coin (USDC) aan dat het zijn aanbod zou uitbreiden met Solana – gelijkaardige spelen zijn ook gebeurd met andere blockchain startups. De liquiditeit die dit met zich meebrengt is een stimulans voor het gebruik van nieuwe blockchains, en verhoogt op zijn beurt de bitcoin prijzen en andere cryptocurrency’s algemene marktcap.
Uniswap is de nieuwe koning, maar DEX is misschien wel hexed…

Naarmate de zomer van DeFi afloopt en de markt zachter wordt, daalt natuurlijk ook het volume op de decentrale beurzen.

Een aantal DEX’s zag hun volumes snel dalen en velen gingen ten onder toen DeFi-projecten imploderen en handelaars hun activa naar elders verplaatsten. Volgens CoinGecko daalde het DEX-volume in oktober met 9,4 miljard dollar, oftewel 32% negatief, over alle cryptocurrencybeurzen. Uniswap heeft het hardst toegeslagen met het grootste verlies van 5,5 miljard dollar, oftewel 59% negatief.

Maar omdat Uniswap het grootste van allemaal is, is het erin geslaagd om de storm te doorstaan en te overleven – en zelfs zijn marktaandeel te vergroten. De rapporten hebben het nu vastgepend bij 69%, omhoog van 66% aan het begin van de maand.