Blockchain-mysterier: Største kryptotransaksjonsgebyr oddities

Ta en titt på noen få kryptotransaksjoner som fulgte med unødvendig høye avgifter.

Brukere kan sende kryptokurver praktisk talt hvor som helst globalt via blokkjedene de er basert på. Ved å sende kryptoaktiva påløper det imidlertid gebyrer. Transaksjoner kan ta lengre tid for visse eiendeler, avhengig av deres relaterte blokkjeder. Enkelte kryptoplommebøker og plattformer gir brukerne muligheten til å velge et transaksjonsgebyr. Høyere gebyrer resulterer vanligvis i raskere transaksjoner.

I løpet av årene har imidlertid noen eiendelsinnehavere lagt mynt- eller tokenverdiene i feil felt, noe som resulterer i ublu, om enn tilfeldig, gebyrbetalinger. For eksempel kan en innehaver ha tenkt å sende 12 Bitcoin Bank mot en avgift på 0,01 BTC, selv om de ved et uhell kanskje legger 12 BTC inn i avgiftsboksen, og bruker 12 BTC på gebyrer mens de bare sender 0,01 BTC til den tiltenkte destinasjonen.

Det har skjedd en rekke gebyrulykker som involverer Ether ( ETH ) og Bitcoin. Her er noen smertefulle gebyrhistorier.

Nok eter til å betale ut $ 1000 per dag i et år

I februar 2019 betalte en bransjedeltaker feilaktig en grand sum på 2730 ETH for avgifter som en del av tre Ethereum-baserte transaksjoner. Avsenderen betalte gebyrer på 420, 210 og 2100 ETH i triaden av transaksjoner. I følge ETH-prisene på rapporteringstidspunktet i mars 2019 utgjorde transaksjonskostnadene omtrent $ 365 800.

Heldigvis mottok denne avsenderen en handling av god vilje fra SparkPool, gruvebassenget i den andre enden av transaksjonen. „Takk SparkPool og gruvearbeiderne dine for at vi hjalp oss med å gjenopprette tapet vårt,“ bemerket den utilsiktede ETH-transaktoren som en del av en blockchain-melding. „Vi er villige til å dele halvparten av 2100 ETH med gruvearbeiderne for å takke gruvearbeidernes integritet,“ la transaktoren til.

Ether er nå verdsatt til $ 1850 per mynt på tidspunktet for utgivelsen, noe som gjør denne hendelsen verdt litt over $ 5 millioner totalt.

En avgiftssaga som involverer millioner

Sommeren 2020 dukket det opp tre Ethereum-transaksjoner , som medførte mer enn 5 millioner dollar av samlede samlede avgifter, basert på ETH-priser på den tiden. Noen sendte 0,55 ETH, til en verdi av nærmere $ 134 totalt den gang , i en transaksjon 10. juni 2020, og brukte hele 2,6 millioner dollar på ETH på bensin – en bransjebetegnelse for midlene som ble betalt for transaksjoner på Ethereums nettverk.

Etter avgiftsbegivenheten på flere millioner dollar dukket det opp to heftige transaksjoner. Man så en annen $ 2,6 millioner betalt for å sende 350 ETH. Den andre overførte 3.221 ETH, og teller nesten samme mengde for gass – 2.310 ETH for å være nøyaktig. Alle tre trekkene skjedde mellom 10. og 11. juni 2020.

Denne sagaen har kanskje ikke vært summeringen av noen få feil. Senere rapportering avslørte at den tredje transaksjonen – den som koster 2.310 ETH for å flytte 3.221 ETH – var resultatet av et „ondsinnet angrep“ som involverte lommeboken til et offer.

Paret med gassoverføringer på flere millioner dollar forblir uten avgjørende forklaring, selv om teoriene har inkludert enkel brukerfeil, hackerrelatert utpressingsinnsats og en mistenkt Ponzi-ordning som taper penger. Imidlertid, i dagens marked, er de tre transaksjonene verdt over $ 43,6 millioner.