Bitcoins popularitet hotar inte guldets status som „sista utvägens valuta“

Goldman Sach sa att Bitcoins popularitet inte skulle utgöra ett hot mot guldets långvariga status som den önskade tillgången för en inflationssäkring.

Banken menade att både krypto och guld fortfarande kan samexistera.
Detaljhandeln och det institutionella intresset för Bitcoin (BTC), den ledande krypton enligt marknadsvärdering, har ökat sedan i år. En viktig faktor som driver Bitcoins popularitet är prisprestanda. Det sägs att kryptovalutan är en av de bäst presterande tillgångarna, och den har vunnit mer än 170 procent i värde i januari.

Trots den snabbt ökande populariteten för kryptovalutan sa den amerikanska investeringsbanken, Goldman Sachs, att krypton inte kommer att hota guldets länge trodda status som „sista utvägens valuta“.

Relaterade inlägg

  • Bitcoin-prisförutsägelse: BTC ska gå mot $ 24000 nästa, analytiker
  • Hur Tysklands kryptoregler har hjälpt till att Bitcoin antas
  • Bitcoin-adresser med 1 miljon dollar går paraboliskt med + 20 000 dollar BTC
  • Se crypto influencers reaktion när Bitcoin toppar $ 22.000

Bitcoins popularitet är inte ett hot mot guld

Den amerikanska investeringen sa att kryptovalutan har klämt efterfrågan från ädelmetallen bland dess växande medvetenhet. Emellertid kommer Bitcoins popularitet inte att utgöra ett hot mot utsikterna för guld som den äldsta av tillflyktsorter, „ädelmetallens stående kommer att bestå“, tillade Goldman. Vissa investerare som håller den gula metallen blir oroliga över att kryptovalutan så småningom kommer att ersätta guld som den mest föredragna tillgången att säkra mot inflation.

Detta orsakas av den senaste tidens underprestanda jämfört med de reala räntorna och den amerikanska dollarn, enligt banken.

„Även om det förekommer en viss ersättning ser vi inte Bitcoins ökande popularitet som ett existentiellt hot mot guldets status som sista utvägens valuta“, tillade Goldman. „Vi ser inga bevis för att Bitcoins rally kanibaliserar guldmarknaden och tror att de två kan samexistera.“

Bitcoin toppar fortfarande
Bitcoins popularitet och medvetenhet fortsätter att öka med varje hausseartad körning det gör. När kryptovalutan bröt motståndet på 20 000 dollar på onsdagen rankades det som det mest twittrade ämnet på Twitter. Dessutom har Bitcoin-sökning på Google ökat sedan september, vilket visar ett växande intresse för kryptovalutan runt om i världen.