Bitcoin-priset sjunker timmar efter att BitMEX-grundare har debiterats av CFTC

Den främsta kryptovalutan handlade nära $ 10 612 i skrivande stund och representerar också en nedgång på ungefär 4% under det senaste dygnet, enligt data från handelsvy.

Priserna sjönk med nästan $ 300 på bara några minuter, men har studsats något i skrivande stund. men BTC-priset föll ungefär med $ 500 inom några minuter på Binance

Under det senaste dygnet hade BTC-priserna nått en heltidshöjd på 10 920 dollar och sjönk till cirka 10 500 dollar. Momentumindikatorn, RSI (Relative Strength Index), läste också 30 och gick under vilket indikerar ett översålt tillstånd som framgår av bilden nedan.

Det plötsliga prisfallet kan vara resultatet av försäljningar som sammanfaller med de senaste nyheterna från de amerikanska federala byråerna The Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och justitieministeriet som tar ut BitMEX-grundare på grund av brott mot reglerna. BitMEX-utbyte är den femte största kryptoderivatplattformen i världen i volym, enligt CoinGecko och enligt data från myntmetri publicerad på twitter, har BitMEX Bitcoin Bank i värdet på 2 miljarder dollar i sina valv (cirka 193 000 BTC).

Grafen för den kraftiga nedgången i BTC-priser som publiceras på Twitter är också värt att notera:

Under de senaste dagarna var Bitcoin stadigt över 10 000 dollar och om trenden kommer att vända eller inte kommer att vara något att hålla ett öga på.

I en reaktion på CFTC som tog ut avgifter mot BitMEX släppte den senare ett officiellt uttalande som lyder:

”Vi är starkt oense med den amerikanska regeringens tunga beslut att väcka dessa anklagelser och avser att försvara anklagelserna kraftigt. Från första början har vi alltid försökt följa tillämpliga amerikanska lagar, eftersom dessa lagar förstås vid den tidpunkten och baseras på tillgänglig vägledning. ”

Bloggen uppgav också att BitMEX-plattformen „fungerade helt som normalt och alla medel är säkra“. Det tillade också att: ”För att undanröja eventuella potentiella kundproblem behandlades väntande uttagsbegäranden 17:45 UTC, i linje med våra standardprocedurer. Vi kommer att behandla ytterligare ett uttag utanför cykeln kl. 08:00 UTC, 02 oktober 2020 och sedan 13:00 UTC, som vanligt. ”